Tornant a la normalitat

|

Ara que a poc a poc anem tornant a la normalitat, podem fer una primera valoració de la situació que ha viscut el nostre municipi durant la pasada setmana.
Creiem que el máxim responsable d'aquesta situació ha estat
FECSA-ENDESA, tant referent al tall de subministrament elèctric com en el retard a la instal·lació , posada en marxa i manteniment dels generadors, tot això agreujat amb les mentides i promeses incomplertes per part de FECSA als nostres responsables polítics. Es clar que FECSA no és responsable del temporal de neu i vent , però responsabilitat seva és el manteniment de la xarxa elèctrica , responsabilitat seva és invertir en millores de la xarxa , responsabilitat seva és tenir una xarxa en condicions perquè aguanti quan es produeixin aquests fenòmens meteorològics . Què no neva ni fa vent en altres llocs? Sofreixen els mateixos efectes devastadors que hem passat nosaltres?.
Ara els mateixos que al seu dia ens van dir que la línia de les
Gavarres solucionaria els problemes elèctrics de la Costa Brava (i ja hem vist que no) ens diuen que això amb la MAT no hagués passat . La realitat és que el que ha succeït ha estat un problema de distribució han caigut 33 torres, el que està destrossat són les línies de mitja i baixa tensió. Quan l'energia passa de ser un servei públic a un negoci , el que s'hauria d'invertir en millores , manteniment i actualització de la xarxa passa a engrossar el capítol de repartiment de dividends

En quant a com s'ha viscut aquesta crisi al nostre poble entenem que els ànims estaven , i encara ho estan, molt crispats, que és molt difícil tenir paciència després de cinc dies sense llum, sense aigua calenta, sense poder cuinar, amb fred, sense poder obrir els negocis en una situació econòmica tan complicada etc. I és lògic que un acudeixi a l'administració més propera , en aquest cas l'ajuntament, a exigir que aquesta situació s'acabi i poder tornar a la normalitat de les nostres vides, és també lògica la frustració dels nostres veïns sobretot quan des de l'Equip de Govern municipal només poden oferir-nos treball per la seva part i promeses incomplertes per part del responsable d'aquest caos.
T
reball n'hi ha hagut i molt per part de l'Equip de Govern, la rapidesa en l'avaluació dels Centres Escolars i Llars d'Infants amb l’evacuació dels alumnes , la posta en marxa d'un dispositiu de Benestar Social per donar la resposta adequada a les persones més necessitades , ancians i persones dependents, lestabliment al Palau d' Esports d'una zona on es podia des de menjar calent, escalfar biberons, dutxar-se, carregar el mòbil , dormir o, simplement que no és poc, passar una estona a un lloc calent, un centre que ha estat referència, on han passat els que s'han quedat atrapats a les carreteres a causa de la nevada no sols al nostre Municipi sino també a pobles veïns , un centre logístic per a tots aquells mobilitzats pel temporal (bombers, mossos, forestals etc. )
Una cosa que no hagués estat possible sense la col·laboració de la gent de Protecció Civil , treballadors de l'Ajuntament , Creu Roja i desenes de veïns voluntaris que tant en el Palau d'Esports com en altres llocs ( a Castell d'Aro els pagessos netejant amb els tractors els carrers de neu ) han treballat a fons per fer als seus veïns més suportables aquests difícils moments.
Treball si , però també molta dignitat , aquest ha estat un govern que no s'ha amagat , ha estat un Govern que ha donat la cara ( almenys la gran majoria dels seus membres ), un Govern que ha informat, un Govern al què se li han demanat unes solucions que no podia donar, un govern que no ha enganyat a la ciutadania, un Govern que no ha sentit el suport de l'oposició, amb l'excepció d'ERC i una regidora independent de CIU , ha hagut de suportar discursos populistes de part d'alguna destacada membre de CIU, que no regidora, en un afany no partidista segons ella , però amb l’únic objectiu d’utilitzar la desesperació dels ciutadans per desgastar el Govern municipal.

Un Govern que no va trigar a crear una Oficina d'Informació per a tots aquells que vulguin gestionar les seves legítimes reclamacions a
Fecsa-Endesa a través de l'Ajuntament per tenir més força.

Un Govern on malgrat la " rumorología " i les fal·làcies intencionades cap dels seus membres no ha tingut llum abans que la majoria dels veïns, això que sembla tan normal i lògic , ho hauria estat amb un altre Govern ?.

Què hi ha hagut errors, problemes de coordinació i informació ?. Segur que n'hi ha hagut, però amb els problemes de comunicació , sense telèfon fix ni mòbils durant 24 hores, amb una estructura de Municipi com el nostre amb infinitat d'Urbanitzacions de difícil accés pel temporal etc. i davant d'una situació com la viscuda creiem que el Govern ha portat la situació de la millor manera possible.

Si el govern Municipal creiem que, encara que amb limitacions, ha estat a l'
alçada, no podem dir el mateix del govern de la generalitat.
Començant per l'anunci d'emergència per part del
CECAT i el grau de la mateixa ( les previsions eren ones de 4 o 5 metres i nevades de nivell 1 a 200 metres de la Costa ). La descoordinació dels mossos d'esquadra a les carreteres, la seva absència en els primers dies llevat de dins dels cotxes patrulla , la sensació de desbordament absolut dels seus responsables polítics i el que es més important la poca fermesa amb Fecsa-Endesa perquè la solució del problema fos immediata .

Que no us càpiga dubte que des de l'Agrupació Local d'
ICV demanarem explicacions de com s'ha portat tot el procés i en cas que ho creiem convenient demanarem responsabilitats.
Esperem que aviat arribi la normalitat a l'últim racó del Municipi , en el cas de les Urbanitzacions la cosa es encara més complicada pels problemes de la línia elèctrica.
Falta poc per a la Setmana Santa, dates clau per a la nostra economia, i el primer que hauríem d'exigir és el restabliment total de la normalitat.
Ser conscients que, si tot segueix igual, aquesta situació pot repetir-se és un bon punt de partida per mobilitzar-nos tots junts polítics i ciutadans . Volem tornar a donar gracies a tots els treballadors de l’ajuntament , a la policía local , a protecció civil , als mossos d’esquadra , a l’exercit , als regidors del PSC , molt especialment al nostre regidor Pedro Torres i a totes les persones anónimes que han ajudat a demostrar que la gent de Castell-Platja d’aro i s’agaró sap estar a l’alçada quan la situació ho demana .

7 comentarios:

mazinguer dijo...

El día en que hubo la asamblea en el Pabellón de Platja D´Aro, ¿ dónde estaba el concejal del PP ?? Es también del equipo de gobierno ¿ no ? Parece ser que al día siguiente en Castell D´Aro si que estuvo presente, yo no estuve pero asi me lo han comentado. En situación de emergencia, el gobierno ha de estar más unido que nunca y el concejal del PP estuvo ausente en una de las ocasiones más excepcionales que va a tener que afrontar durante ésta legislatura, si no la que más......Creo que los ciudadanos tenemos derecho a saber dónde estaba éste Sr. y ese preciso momento del día.

manolito dijo...

si que estuvo en la asamblea de Castell d´Aro pero como si no hubiera estado, no dijo ni PIO!

Anónimo dijo...

Saura president. !!!!!

Cagada rera cagada.

Ahir al programa Agora van fer un reportatge de 5 minuts sobre declaracions anteriors de Saura quan estava a l'oposició.

Un mestre !!!!!!!

mazinguer dijo...

El lunes pasado, el dia de la nevada, todos los colegios públicos del municipio se evacuaron. ¿ Por qué no se avisó a los padres ? Hubo niños que llegaron a casa y no había nadie..... En pocos años hemos padecido fuego, inundaciones y nevada con corte eléctrico y dá la sensación de que no aprendemos nada. Es urgente hacer una revisión del protocolo de emergencia y darlo a conocer a la ciudadanía. Una copia del mismo a cada casa con las actuaciones principales a realizar, y sobre todo qué hacer y dónde dirigirse en caso de emergencia. Hemos tenido el pabellón desde el primer día a disposición de la ciudadanía y sin embargo hay mucha, muchísima gente, que no se ha enterado. Este ayuntamiento peca, en los últimos 20 años, de falta de comunicación, no digo que no se hagan cosas pero si digo que no llegan al ciudadano. Se recibe información en las casas cuando los actos que se informan hace ya varios días, sino semanas, que han pasado.

Anónimo dijo...

Pedro has echo un buen trabajo algunos de CIU han demostrado que el cargo les viene grande

Anónimo dijo...

¿Que trabajo ?

No heu fet res.

mazinguer dijo...

Cuando alguien no quiere ver, la necedad le ciega totalmente. Decir que no se ha hecho nada, es como discutir el sexo de los ángeles: inocuo e incierto = estéril. A nivel municipal, se ha hecho un gran despliegue de medio humanos. otra cosa es que se esté de acuerdo o no en el resultado del mencionado despliege. Aqui si que hay diferentes puntos de vista. Pero insisto, de entrada no se puede decir que no se ha hecho nada, cuando el equipo de gobierno( menos el Sr. Pepero ), han lididado los dos primeros días con la más absoluta incomunicación, si no recuerdo mal, no teníamos ni luz, ni teléfono fijo ni móvil. Y así es mucho, muchísimo más complicado........Sinceramente creo qeu se podría haber hecho diferente, pero no mejor, en la esencia del problema suscitado.